Redigerad av Elvira och Hildegrad Friberg, veckan 17-23 maj. Recepten äro beräknade för 6 personer.
SÖNDAG
Frukost: Äggröra med skinka och ärter.
Middag: Kryddad grytstek med potatis och sallad. Rabarberbaj med enkel vaniljsås.
MÅNDAG
Frukost: Tunna pannkakor med sylt.
Middag: Gratinerad kabeljo med potatis. Makaronivälling med katrinplommon.
TISDAG
Frukost: Inkokt makrill med potatis.
Middag: Pannkaksrisoller (stuvningen av stekrester). Kompott på torkad frukt.
ONSDAG
Frukost: Grissylta med potatis- och grönsallad.
Middag: Spenat- och potatissoppa. Stekta fiskfärsbullar med potatis.
TORSDAG
Frukost: Ägg med kaviar i skarpsås.
Middag: Wienerschnitzelo med smörfräst spenat och potatis. Strutar med vispad grädde och sylt.
FREDAG
Frukost: Böcklingslåda.
Middag: Köttgrotta med potatis och sallad. Saftsoppa med möra kakor.
LÖRDAG
Frukost: Kall köttgrotta med spenatsufflé.
Middag: Kokta filéer av makrill med potatis. Mannagrynsplättar.
Lämna ett svar